НОВИНИ


МВР безсилно да открие избягал затворник, моли гражданите за помощ

3 4752 21.04.2018
МВР безсилно да открие избягал затворник, моли гражданите за помощ

Близо две седмици продължава издирването на избягалия затворник Георги Танчев, затова МВР публикува снимката му и помоли гражданите за информация, съобщи ”Фокус”. За него зам.-министърът на правосъдието Проданов с ресор ”Затвори” се изказа, че всъщност не бил избягал. Обаче се оказва, че органите на реда са безсилни да се справят сами. Ни вест, ни кост и от духналите преди това рецидивисти от Софийския затвор.


На 10 април Танчев, който изтърпява влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества, е напуснал външен обект край Пловдив, където е работил, и не се е прибрал в затвора. Предвиденото от закона наказание за бягството му е до три години лишаване от свобода.

Танчев е осъждан за кражби в периода 1998-2011 г. Освен сегашната едногодишна присъда за притежание на наркотици, има и още една за същото провинение, която е година и три месеца, и също предстои да бъде излежана.

Мъжът е среден на ръст, с нормално телосложение, кестенява коса и тъмни очи. Призовават се гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, да сигнализират в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама