БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Цените на GSM- услугите с 20% по-ниски от юни 2010

1 5199 25.09.2009
Цените на GSM- услугите с 20% по-ниски от юни 2010

На първи юни 2010 година България трябва да уеднаквила нивото на цените на мобилните услуги на едро, които разплащат помежду си операторите, със средно европейското. То трябва да достигне 6 евроцента, съобщи за медиите преседателят на Държавната комисия за регулиране на съобщенията Веселин Божков.



Към тази дата цените трябва да станат 13 стотинки в натоварен трафик и 11 стотинки в ненатоварен трафик. В резултат на това цените на мобилните услуги за потребители следвало да намалеят с поне 20%, обясни той.

Ръководителят на Генерална дирекция „ Информационно общество и медии” на Европейската комисия, който е на тридневно посещение у нас, припомни, че преди няколко години цените на тези услуги в България на едро бяха неколкократно по-високи от тези в страните – членки на Европейския съюз. Според него цените трябва да спадат още.

В момента България се намира в момент на поетапно намаляване на цените към средноевропейските, като целта е от 25 евроцента преди близо 2 години да се достигне до 6 евроцента. С намаляването на цените ще спечелят предимно българските мобилни оператори.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама