МИСТЕРИИ


Рамзан Кадиров готов да арестува Тръмп и Меркел

1 6042 24.04.2018
Рамзан Кадиров готов да арестува Тръмп и Меркел
Рамзан Кадиров

Президентът на руската република Чечня Рамзан Кадиров обяви, че отдавна бил наложил ответни санкции срещу американския президент Доналд Тръмп, германския канцлер Ангела Меркел и други западни високопоставени политици.


"Ако те дойдат в републиката, ние веднага ще ги задържим и ще ги вкараме в затвора. Ако те си открият банкови сметки тук, ние веднага ще ги блокираме", изтъкна той в ефира на руската държавна телевизия "Россия 24".

В края на миналата година САЩ добавиха към "списъка Магнитски" петима руснаци, включително Кадиров. Той беше санкциониран заради нарушаване на правата на човека. В края на март Естония също забрани влизането в страната на Кадиров и още 49 руснаци по същата причина.

По думите на ръководителя на Чечения, действията на Вашингтон били заради това, че САЩ не можели да му простят, че се бори с тероризма, а на Талин - заради "лъжливо раболепие" пред американците.

САЩ приеха т. нар. "закон Магнитски" през декември 2012 г. Той налага санкции срещу руснаци, които според американските власти са нарушавали човешки права.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама