НОВИНИ


Ислямски даскал млати "предатели" с кол

9 6197 26.09.2009
Ислямски даскал млати "предатели" с кол
Разбеснял се даскал хвана колове за отмъщение

Истински екшън се разигра в село Рибново, след като учител по ислям нападна с кол двама братя, че го били предали в ДАНС, пище вестник Струма.



Скандал в късния следобед вчера вдигна по тревога гоцеделчевската полиция заради масов бой в село Рибново, организиран от учителя по религия в местното училище Мурад Бошнак срещу братята Недим и Феим Таламанови.
Бошнак обвинява братята, че са причина той и кметът на общината Ахмед Башев да бъдат арестувани и разследвани от ДАНС преди няколко месеца.

Пострадали са учителят Феим Таламанов и брат му Недим, който бе уволнен от училището, където бе помощник-директор след сигнала му, че децата са принуждавани да изучават ислям като свободноизбираем предмет.
Вчера около 15 часа Недим Таламанов и брат му Феим се прибрали в Рибново и пред дома си завари неправилно паркиран автомобилът на Ариф Сираков, близък на учителя по радикален ислямизъм Мурад Бошнак.

След направена дребна, според думите на братята забележка, последвали псувни и ругатни. В същото време от джамията излизали от петъчната молитва мюсюлмани, сред които и учителят по религия Мурад Бошнак, който насъскал множеството срещу Таламанови. Обкръжението на Бошнак се включило активно във вендетата. В нея не е замесен кметът Башев, който е на турне в Италия с местните самодейци от училището в Рибново и читалището в Гърмен.

Феим Таламанов е бил пребит с дърво, а няколко удара били нанесени и в главата на учителя от Исмаил Атипов. С камъни и дървета е бит и Недим Таламанов. По телефона той заяви, че най-вероятно паркираната кола е била поставена там нарочно, за да започне спорът и побойниците да имат коз, за да се саморазправят с тях.
Недим Таламанов обясни, че на собственика на автомобила Ариф Сираков направили толерантна забележка, че им пречи, но това било достатъчно да пламне искрата на вендетата.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама