КРИМИНАЛНО


Подсъдим наркодилър преби свидетел на входа на съда

0 5484 26.04.2018
Подсъдим наркодилър преби свидетел на входа на съда

Същински екшън се разигра по обед пред вратата на Специализирания наказателен съд. Подсъдим по дело за разпространение на марихуана, хашиш, кокаин и хероин преби свидетел в процеса срещу него по средата на двора на съда.


Става дума за Венцислав Дамянов, по-известен като Венци - Боксьора, който е изправен на съд заедно с Тодор Григоров, Марио Тодоров, Петър Миленов, Григор Русев, Петко Стоянов като участници в организирана престъпна група за производство и пласиране на наркотици, ръководена от Ивайло Стойнов, съобщиха от Правен свят.

 

Той бе арестуван на 4 май 2015 година в София при специализирана операция на Сектор "БОП" – СДВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Според доказателствата групата е действала поне от януари 2014 г. В жилища и автомобили на задържаните бяха намерени различни по вид и количества наркотици – хашиш, марихуана, кокаин, хероин. Малко след като приключи заседанието по дело 3548/2016г., водено срещу Дамянов и съпроцесниците му, участниците в заседанието, включително и пострадалият свидетел Теодор Георгиев Томов, излязоха на двора на сградата.

 

"Ще те убия, ако пак дойдеш да свидетелстваш", изкрещя в този момент Венцислав Дамянов срещу Томов и започна да го удря с юмруци в лицето. След като му нанесе 2-3 удара и докато пострадалия повика съдебните охранители, за да се намесят, Дамянов вече беше избягал извън пределите на Специализирания съд. На мястото веднага пристигнаха полицаи, които се заеха с издирването на нападателя.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама