НОВИНИ


42 000 жилищни сгради се нуждаят от саниране

3 4367 27.04.2018
42 000 жилищни сгради се нуждаят от саниране

„Амбицията ни е да санираме всички жилища, които се нуждаят от обновяване. Това са близо 42 хил. жилищни сгради“, коментира заместник-министърът на МРРБ Малина Крумова в Габрово, съобщават от ведомството в съобщение до медиите.


Новата жилищна стратегия и бъдещето на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради представи зам.-министър Крумова на конференция за енергийна ефективност в Габрово. 

„С новата жилищна стратегия на България ще бъде създаден устойчив механизъм за управление и поддържане на жилищния фонд в страната. Предвиждат се и механизми за подпомагане на уязвимите социални групи и осигуряване на повече финансово достъпни жилища за българските граждани. Ще се създаде балансиран жилищен пазар, който ще отговаря адекватно на нуждите на гражданите и общините в страната“, обяви днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова. Двудневната конференция под надслов „Енергийната ефективност като инструмент за ускорено развитие на българските общини“ се организира от общинската мрежа за енергийна ефективност

ЕкоЕнергия и е част от серия тематични събития във връзка с българското председателство на Европейския съюз. Сред основните обсъждани теми на форума са обновяването на сградния фонд, инструментите за градско развитие, общинското енергийно планиране и технологичните иновации в жилищния сектор. Крумова отбеляза, че постигането на устойчив жилищен сектор е стратегическата цел на изготвяната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството нова жилищна стратегия.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама