НОВИНИ


Софийската филхармония подкрепи музикантите от БНР

0 4870 28.04.2018
Софийската филхармония подкрепи музикантите от БНР

Софийската филхармония излезе с официална позиция в подкрепа на колегите си от БНР, съобщава ”Площад Славейков”. Това е първата национална музикална институция, застанала зад исканията за достойно заплащане на музикантите от Радиото.


„Музикантите от Националния филхармоничен оркестър и от Националния филхармоничен хор, след символично обсъждане (обсъждане всъщност нямаше, всички бяха на едно мнение) заеха абсолютно единомислена позиция по въпроса за случващото се с колегите им от Българското национално радио“, написа в профила си във Фейсбук директорът на Филхармонията и диригент Найден Тодоров, подписал официалната позиция.

 

В изявлението си музикантите от Филхармонията споделят, че им е „добре известно колко усилия се изискват от най-ранно детство, за да се постигне високият професионализъм, който музикантите от БНР демонстрират в своята ежедневна работа и на който ние сме свидетели при техните концерти“ в зала „България“.

 

От Софийска филхармония са категорични, че трудът на техните колеги от БНР трябва да бъде оценен по достойноство, защото „те са от културния елит на Република България“.

 




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама