НОВИНИ


Без инвеститор няма да строим АЕЦ Белене

6 5028 27.09.2009
Без инвеститор няма да строим АЕЦ Белене
Трайчо Трайков

Ако не се намери подходящ инвеститор няма да се строи АЕЦ Белене, стана ясно днес след изявление на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пред Нова телевизия.


"Който се е захванал на хорото, трябва да го играе. В самото начало на министерския ми мандат не замразяваме нищо, но правим анализи, за да видим кои са следващите стъпки. Правим структура на финансирането на АЕЦ "Белене" и в зависимост от това решаваме. Ако не намерим подходящ инвеститор няма да строим АЕЦ "Белене.", каза министърът.

Имало политическа воля проекта да се случи, но при условие, че не се бърка в джоба на данъкоплатеца.

"Всички познават Бойко Борисов и у нас и по света, но аз се запознах с него лично малко преди да стана министър", каза Трайков. "Имах разговори с неговия икономически екип, но в крайна сметка реши Борисов. Ако човек поеме отговорност няма право да се оплаква, че е поел отговорност, но естествено преди това имах своите лични съмнения. Политиката, която води правителството е ясно, аз лично съм привърженик на либералната политика, на пазарната икономика , но в условия на прозрачност", завърши министърът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама