НОВИНИ


Борис Цветков: Столична община да обнови книжния пазар на ”Славейков”, вместо да го закрива!

0 4312 02.05.2018
Борис Цветков: Столична община да обнови книжния пазар на ”Славейков”, вместо да го закрива!

Столична община трябва да запази книжния пазар на ”Славейков”. Това заяви общинският съветник от БСП Борис Цветков по повод планирания ремонт на знаковия площад, който започва на 8 май.


"Книжният пазар "Славейков" е емблематично място не само за гражданите на София, но и за гостите на града ни, коментира Борис Цветков. - С годините това място стана част от културните традиции на столицата. Намери място и в повечето чуждоезикови пътеводители. В тези бездуховни времена, в които живеем днес, всеки подобен опит да бъде отнета възможността на гражданите да стигат лесно и бързо до книгите означава пълна безотговорност и недалновидност към бъдещето ни".

Борис Цветков приема факта, че досегашният вид на книжния пазар на "Славейков" е неприемлив. "Вината за това обаче е на Столична община, а не на букинистите, коментира още той. - Именно Столична община отговаря за неговата поддръжка. И вместо да прави опити да го закрие или премести, по-добре след ремонта на площада да обнови книжния пазар и да го запази като целогодишен и всекидневен. Така ще съхрани едно от най-популярните културни средища на София".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама