НАРОДЕН ГЛАС


Катя Илиева: Шпицкоманди работят в медиите на Пеевски

11 14913 02.05.2018
Катя Илиева: Шпицкоманди работят в медиите на Пеевски

Допреди няколко години имаше мироопазващи мисии в ООН в тези държави, които са на по 20-30 места пред нас в класацията на ”Репортери без граници”. Това заяви главният редактор на Frognews.bg Катя Илиева в ”Шоуто на Слави”.


"Репортери без граници не е случайна организация, тя е наградена от Европейския парламент. Аз се чувствам нещо средно между африканка и севернокорейка, защото се намираме там. Ако "Репортери без граници" дойдат да направят класацията сами, може да ни сложат и зад Северна Корея", коментира Илиева.

 

"Мотивирана съм, защото в медията, в която работя сега Frognews.bg никой не ми е казвал за кой и какво да пиша. Това не бе така в предишната медия, в която съм работила - медията на Пеевски "Телеграф". В тези медии има т.нар. шпицкоманди, хора, които определено пишат по поръчка. На мен също са се опитвали да ми поръчват такива материали, извика ме човек от ръководството и ми поръча да измисля връзка между премиера Бойко Борисов и сръбския наркобос Сретан Йосич. Давали са ми поръчка и да бъде разобличен Румен Петков, трябваше да се търси нещо около децата му", обясни още главният редактор на Frognews.bg.

 

Тук може да гледате цялото интервю


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама