НОВИНИ


Започва ремонт на „Графа”, спират трамваите

1 5529 03.05.2018
Започва ремонт на „Графа”, спират трамваите

Цялостната реконструкция на ул. ”Граф Игнатиев” започва от понеделник. Цялостната стойност на проекта е 24 млн. лв., съобщиха от столична община.


Сред предвидените дейности са подмяна на канализацията, на трамвайните релси и цялостната настилка на улицата, в зоните на площадите "Славейков" и "Гарибалди", както и пространството около църквата "Св. Седмочисленици".

 

Срокът за изпълнение на целия проект е 10 месеца. Ремонтът е разделен на два етапа. Първият е цялостна реконструкция на "Граф Игнатиев" заедно с участък от ул. "Солунска", а вторият - реконструкция на улиците "Шишман" и "6-ти септември". Първия етап трябва да бъде завършен най-късно до средата на октомври, а вторият ще бъде направен през 2019 г.

 

„Предвидени са сериозни санкции, свързани както със срока на изпълнение, така и с качеството”, поясни Фандъкова. Тя отбеляза, че гаранционният срок по договора е осем години. Гаранцията е около 600 000 лв. Неустойката за неспазване на срока е в размер на 240 000 лв. за всеки ден просрочие, което е 1% от стойността на проекта.

 

При некачествено изпълнение на поръчката се дължи неустойка в размер до 5% от стойността на договора. При неотстраняване на появили се дефекти в срока на гаранция, изпълнителят ще дължи тройния размер на направените за отстраняване разходи.

 

От понеделник ще бъдат спрени изцяло трамваите, движещи се по улицата и ще бъде пусната заместваща автобусна линия. Движението на градския транспорт ще бъде пренасочено по ул. "Гурко". Трамвайна линия 18 ще бъде закрита, докато тече реконструкцията, а линиите 10 и 12 ще бъдат обединени.

 

Ще бъде закрит и зеленчуковият пазар, който се намира близо до църквата "Св. Седмочисленици". След ремонта улица "Граф Игнатиев" ще бъде пешеходна, като по нея ще има само трамвайно движение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама