НОВИНИ


Евродепутатът Петър Корумбашев отговаря на БСК за протеста на превозвачите

0 5362 04.05.2018
Евродепутатът Петър Корумбашев отговаря на БСК за протеста на превозвачите
Петър Корумбашев

Категорично не приемам Вашето твърдение, че ”в продължение на около година официалната позиция на българските евродепутати остава размита и неясна”, тъй като, искам дебело да подчертая - то противоречи на фактите. Това пише евродепутатът Петър Корумбашев в своя отговор до БСК.


На 3 май 2018 г. г-н Петър Курумбашев получи позицията на Българската стопанска камара във връзка с националния протест на българските превозвачи срещу т.нар. "Пакет за мобилност" на Европейската комисия.

По моя инициатива, през октомври 2017 г., единодушно всички български представители в Европейския парламент приеха обща позиция относно законодателния пакет за мобилност в ЕС. Инициирахме и обща среща, заедно с румънските ни колеги, които също се присъединиха към тази позиция през декември 2017 г., пише още Корумбашев.

Отделно от това, многократно - както в пленарна зала, така и в рамките на заседанията на Комисията по транспорт и туризъм и в работни групи в Европейския парламент, съм отстоявал българския национален интерес и интереса на българските превозвачи - https://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+CRE+20170517+ITEM-019+DOC+XML+V0//BG&language=bg&query=INTERV&detail=3-546-000. Изказването е от 17 май 2017 г., обяснява той.

Не на последно място, като член на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП внесох необходимите изменения по докладите, които са част от т.нар. "Пакет за мобилност", които бяха приподписани и от част от моите колеги, български представители в Европейския парламент.

Считам, че твърдението Ви е изключително некоректно, особено и с оглед на факта, че съм изразил позицията си много преди БСК да е била запозната с проблема. Не е коректно хора, които работят година и половина по темата, да бъдат атакувани по този начин публично - още повече с неверни факти, категоричен е евродепутатът.


 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама