НОВИНИ


Делото за катастрофата в Хитрино продължава

0 4178 08.05.2018
Делото за катастрофата в Хитрино продължава

С разпити на свидетели продължава делото за влаковата катастрофа в Хитрино, която стана на 10 декември 2016 г., съобщава ”Дарик”. Подсъдими са двамата машинисти, управлявали дерайлиралия влак - Димитър Михнев и Радослав Петков. Те са обвинени за смъртта на 7 души и 14 пострадали.


На разпоредителното заседание по делото в началото на годината като частни обвинители бяха конституирани всички пострадали и близки на загиналите. Те са общо 29 наследници на загиналите и 14 души, които са ранени при инцидента.

Един от разпитаните днес бе управителят на фирмата превозвач "Булмаркет" Станко Станков. Пред журналисти той заяви, че поддържа заключението на частната експертиза, която е проведена по искане на фирмата. Според нея причината за катастрофата в Хитрино е лошият железен път.

"Експертизата е направена от лица с огромен опит в подобни катастрофи. Тяхното категорично заключение е, че не скоростта е причина за катастрофата. Причината, според експертите е или незаключена стрелка, или счупена стрелка", каза той.

Управителят на "Булмаркет" допълни, че компанията има възможност да обезщети исковете, заведени срещу нея от жители на Хитрино, "в разумни параметри".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама