НОВИНИ


Сръбският президент Вучич и израелският премиер Нетаняху гости на Червения площад

0 4578 09.05.2018
Сръбският президент Вучич и израелският премиер Нетаняху гости на Червения площад

В парада на Червения площад тази година ще участват повече от 13 хиляди души. Гости са сръбският президент Александър Вучич и израелският премиер Бенямин Нетаняху.


Русия разбира колко сериозни са новите заплахи в света, зад които прозират старите черти на нетърпимост и претенции за изключителност, и е готова за диалог по въпросите на сигурността. Това заяви руският президент Владимир Путин на парада по случай 73-ата годишнина от победата над нацистка Германия, предаде БТА.

 

"Ние помним трагедиите на двете световни войни, уроците на историята и те не ни позволяват да ослепеем. Зад новите заплахи прозират все същите уродливи черти - егоизмът и нетърпимостта, агресивният национализъм и претенциите за изключителност. Ние разбираме колко сериозни са тези заплахи", каза Путин.

 

Той посочи, че е важно всички страни, цялото човечество да осъзнае, че мирът е много крехък и неговата стабилност укрепва общият стремеж да се чуваме, да си доверяваме и да се уважаваме. Той каза също, че именно Съветският съюз е предопределил изхода от Втората световна война, но днес се правят опити да се отрече този подвиг. "Ние няма да позволим това", заяви Путин.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама