СВЯТ


Путин подкара ”Камаз”

0 4235 15.05.2018
Путин подкара ”Камаз”

Руският президент Владимир Путин откри автомобилната част на Кримския мост на официална церемония, показаха руските телевизии, цитирани от наши медии. Държавният глава подкара ”Камаз” по новооткрития мост, който е с дължина 19 километра.


Управляваният от Путин камион води колона от 36 строителни камиона. "Да тръгваме", обяви той преди да поведе колоната от камиони и шофира около 20 минути по новия мост.

Президентът заяви по време на разговор с работници, че автомобилната част от моста е построена качествено и в срок, дори половин година по-рано. Владимир Путин не се съмнява, че движението на камиони ще бъде открито през есента, а на влакове през 2019 г. По план движението на автомобили трябваше да бъде открито през декември. Официално движението по моста над Керченския проток, съединяващ Черно море и Азовско море, ще бъде открито утре рно сутринта.

Мостът е изграден със средства от федералния бюджет. Стойността на проекта е 228 милиарда рубли (3.7 милиарда долара). Кримският мост, свързващ Краснодар с кримския град Керч, е от две части - едната е за автомобили, която ще бъде открита утре, а другата е за влакове, като работата по железопътното трасе ще приключи през следващата година. Няколко месеца няма да се позволява на камиони да преминават по трасето. Кримският мост е по-дълъг от моста "Вашку да Гама" и така се превръща в най-дългия в Европа.

Украйна разкритикува проекта, тъй като ще окаже негативно влияние върху околната среда и по-големи кораби няма да могат да акостират на пристанища в Азовско море.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама