НОВИНИ


Парламентът не прие доклад на Кушлев

1 5689 30.09.2009
Парламентът не прие доклад на Кушлев
Стоян Кушлев

Парламентът не прие доклада за дейността на Комисията за отнемане в полза на държавата на имуществото, придобито от престъпна дейност за миналата година, ръководена от Стоян Кушлев.


117 народни представители, основно от ГЕРБ, подкрепени от "Атака" не одобриха доклада на комисията "Кушлев".

През миналата година са образувани 126 производства за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.

Най-много от тях са във връзка с измами - 17,5%, организирани престъпни групи - 15,9 % и за изнудване - 8,7 %, се посочва в доклада на проф. Стоян Кушлев.

Образувани са 57 дела за отнемане на имущество в размер на 32 милиона 413 хиляди 489 лева и спрямо 2009 година тази стойност е нараснала с 19,1 процент.

Комисията е постановила 122 решения за внасяне на мотивирани искания за налагане на обезпечителни мерки пред съответните окръжни съдилища с обща стойност на имуществото в размер на 68 милиона 349 хиляди 150 лева.

Приключени на първа инстанция са били 11 дела за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

В своето изказване пред депутатите проф. Стоян Кушлев заяви, че приложното поле на закона следва да се разшири, за да може комисията да се занимава и със случаи на констатирано „необяснимо богатство”.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама