НОВИНИ


Георги Бакалов оглави Държавна агенция „Архиви”

5 7470 30.09.2009
 Георги Бакалов оглави Държавна агенция „Архиви”
проф. Георги Бакалов

Правителството освободи от длъжността председател на Държавна агенция „Архиви” Боряна Бужашка. Постът поема проф. Георги Бакалов, съобщават от правителствената информационна служба.



Георги Бакалов е роден на 15 май 1943 г. в Гоце Делчев. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „История и философия”. През 1981 г. защитава докторат на тема „Титулатурата на средновековните български царе и византийската титуларна практика”. През 1985 г. е удостоен с титлата Доцент. От 1995 г. е професор по византийска история. Специализира в Института по Югоизточна Европа в Букурещ, Солунския университет „Аристотел” и Центъра по византийски проучвания в Солун.

От 1993 г. до 1999 г., проф. Георги Бакалов заема е на поста декан на Историческия факултет към Софийския университет. Бил е два пъти заместник-ректор на университета и ръководител на катедра „История на Византия” през 2000-2003 г.

Проф. Георги Бакалов е носител на орден „Св. Св. Кирил и Методий” I степен и почетен знак на Софийския университет със синя лента.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама