НОВИНИ


Мадам В. си изтри опуса, представящ Борисов като син на папата

15 9828 28.05.2018
Мадам В. си изтри опуса, представящ Борисов като син на папата
Валерия Велева

Опусът на журналистката Валерия Велева, възхваляващ срещата между папа Франциск и Бойко Борисов, вече е изтрит от сайта „Епицентър“. Това установи проверка на Фрог нюз. Заглавието на материала „Да погледнеш в очите на папата“ все още може да се открие в Гугъл. Хвалебствието, обаче го няма, като на страницата може да се прочете само: „Коментарите в тази статия са забранени“.


Материалът на Велева, наречена от Ахмед Доган като Мадам В., предизвика в социалните мрежи  вълна от коментари, изпълнени с присмех и омерзение заради начина, по който се възхвалява премиера и срещата. В него се казваше:

 

 „…Наблюдавайки ги отстрани двамата изглеждаха като баща и син – видимо доволни един от друг, с някаква химия помежду им, с прямота. Като ученик пред дъската Борисов искаше да си каже всичко бързо и достатъчно убедително, подчертано уважително – смирението и настойчивостта се редуваха в изказа му. Гонеше целта си – да ангажира папата по темата за Западните Балкани, за да се „поддържа световното внимание“. „Искаме просто да има мир на Балканите“, заяви Борисов и три пъти настоя пред Франциск“: „Молете се за България и за мир на Балканите!“. Не криеше страховете си, че и тук оръжието може да се развихри.

 

Взирах се в очите на папата. Грееха. С мек, благ поглед – ту възторжен, ту снизходителен, ту учуден, ту разбиращ, ту любопитен. Цялата гама на положителната емоция мина през очите на Франциск за отредените минути на тази аудиенция… От спомена за българското кисело мляко, през делата на Ватикана и световните събития, до Западните Балкани. Странна смесица, която забъркаха двамата с премиера, основата на което може да бъде само едно – доверието.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама