НОВИНИ


Нели Петрова пред Фрог: Парите за пътна безопасност не трябва да отиват в политически хамелеони

3 5524 08.06.2018
Нели Петрова пред Фрог: Парите за пътна безопасност не трябва да отиват в политически хамелеони

Парите за пътна безопасност не трябва да бъдат давани на политически хамелеони, които не са експерти по темата. Така депутатът от ГЕРБ Нели Петрова коментира новината, че Калина Крумова и още няколко жени от БАН са спечелили европроект за 453 600 лв., за да за да обновят психотестовете за професионални шофьори.


„Целта е да се осъвременят използваните в момента психологически методики за оценка на психологическата годност на водачи, извършващи обществен превоз на пътници и товари и шофьорите, които временно са лишени или са загубили правоспособност за управление на моторно превозно средство“, посочват  в съобщение на Институт за изследване на населението и човека при БАН.

 

„Според мен Калина Крумова не е компетентна за тази дейност. С какво тя е по-добра от един специалист от КАТ или пътен инженер, например? Този избор буди неодумение. Тези средства трябва да отидат за подобряване на пътната безопасност, а не за политически хамелеони“, добави Петрова, чието загуби дъщеричката си Лора при трагичен инцидент на пътя.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама