ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ


Сменят пола на 12 годишно дете във Великобритания

1 11011 05.10.2009
Сменят пола на 12 годишно дете във Великобритания

Момче на 12 години започна да живее като момиче и скоро ще бъде най-младият човек на света, претърпял операция по смяна на пола. Младежът объркал съучениците си, след като се появил в началото на учебната година облечен в рокля и коса, прибрана в плитки.



Родителите, които напълно подкрепят действията на сина си, вече са сменили името му, с държавен, вестник на женско. Промяната обаче предизвикала противоречиви мнения в учебното заведение, където беше свикано спешно заседание, след като други ученици започнали да налитат на бой и подигравки на момчето в рокля.

Учителите казали на останалите деца да се държат с него като с момиче и да се обръщат към него само с новото му име. Въпреки това някои родители заявяват, че случаят повлиял лошо на децата им, които започнали да се държат объркано и разтревожено. Една от майките казва, че училището е трябвало да уведоми родителите на останалите с писмо преди началото на годината:

“Постъпват ужасно като хвърлят истинска бомба със закъснител в класната стая, оставайки неподготвените родители на неизбежни обезпокояващи въпроси.”

“Може би щяхме да окуражим децата си да бъдат по внимателни и дискретни, ако имахме шанс да научим по-рано.”

Друга майка, чиято дъщеря познава момчето от началното училище казва: “Родителите задължително трябва да знаят, когато децата им са конфронтирани с подобни деликатни случаи като смяна на пола. Не са постъпили добре и аз детето, което претърпява промяната. Ще се наложи момичето, каквото е то сега, да премине през истински ад, заради начинът по който е поет случаят.”

Момчето, което медиите не споменават по име и живее със семейството си в Западен Съсекс, започнало година заедно с още хиляда ученици в общообразователното училище този месец

Директорът обсъждал дълго въпроса с родителите му преди да позволи на момчето да започне годината като момиче. Също така той позволил синът им да ползва отделна съблекалня и тоалетна.

Източници казват, че младежът доверил на свои приятели, че иска да бъде момче и да носи бикини, когато отива на плуване. За часове в началното училище той отивал на розов скутер и с розови панделки в косата.

Майката на момчето казва: “Ние искаме да осигурим най-доброто за детето си. Работим и с други агенции, за да сме сигурни, че благополучието на детето ни е гарантирано!”

В последните няколко дни момчето отсъства от училище поради все по-честите побои и подигравки от страна на съучениците му. На семейството е осигурена полицейска защита, поради нападения над дома им от страна на младежки групи.

Момчето се готви за операция по смяна на пола. Първата стъпка е третиране с женски хормони. В графство Съсекс тази процедура е извън закона за лица не преминали през пубертета.

В момента най-младият транссексуален индивид на планетата е германецът Тим (с женско име Ким Петрас), който по-рано тази година претъ рпя операция на 16 годишна възраст.

Дейвид Хаулей, който съветва хора при желание за смяна на пола, казва, че детето е показало “силен характер”. Той добави, “Доста е необичайно за дете на тази възраст да бъде толкова убедено във възгледите си. Тя има много силна подкрепа от страна на родителите си.”
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама