НОВИНИ


Валентин Радев се моли да му се размине уволнението заради избягалия затворник

16 6964 22.06.2018
Валентин Радев се моли да му се размине уволнението заради избягалия затворник
Валентин Радев БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев не изключи вариант да подаде оставка, ако премиeрът му я поиска заради избягалия затворник. Надява се обаче да му се размине.


Според вътрешния министър вероятно има пропуски при промяната на мерките на затворника.

 

"Едната от тях е от строг на общ режим, след това от закрит в открит тип през предишните години. За жалост това е пропуск, ето, признавам една слабост, която сме установили още с Пелов, и работим по въпроса. Направен е анализ защо нашият служител обикновено или ако присъства, няма право на глас, така е по инструкцията, но присъствието и информацията, която добива МВР, трябва да бъде акуратна, точна и нашият човек винаги да присъства, когато се вземат такива мерки за района, или дали е на свободен режим или не. Това е слабост, която тука я има също при този случай, освен човека, който е трябвало да го следи, пък не го е следял", заяви Радев.

 

"Бяха облетени с вертолет районите, на които подозирахме, че се намира избягалото лице. Извършена е проверка на адресите на близките хора на затворника, но на тях няма никаква следа от него. Органите на реда са посетили фирмата, където той е работил, а в района са организирани контролни пунктови, на които се извършват проверки. Проверява се железопътният и автобусният транспорт, събрани са и свидетелски показания", обясни Радев какво е свършило до момента ръководеното от него ведомство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама