НОВИНИ


МВР продължава да ”издирва” хора, които не се крият!?

2 5002 24.06.2018
МВР продължава да ”издирва” хора, които не се крият!?

Как МВР може да омаскари един почтен човек? За това разказа здравният медиатор Иван Димитров, който преди дни с изненада разбрал, че е обявен за общодържавно издирване, а пък работи в кметство и не се крие!


Той разказа в предаването "120 минути" как се е стигнало до абсурдния случай. "На 6 май миналата година дойдохме в София и се записахме в една агенция за работа във Виена. След една седмица полицаите ни потърсиха, обясниха, че лицата, които работят в тази агенция, се разследват. Ние се отказахме да пътуваме до Виена и веднага след това заминахме в Германия, където работихме пет месеца. На 12 декември се върнахме в България. Понеже си изгубих личната карта, отидох да си извадя нова в МВР-Сливен. Тогава никой нищо не ми каза", заяви Димитров. Той уточни, че разбрал, че е издирван, на 18 юни, било заради разследването на агенцията.

 

"До този момент дори не подозирах, че мога да бъда обявен за издирване. Аз работя в кметство, обществено активна личност съм и е много лесно да ме намерят, ако са искали. Много е било лесно и да разберат кога се прибирам от Германия и да ми изпратят призовка. Аз нямам нищо против да съдействам на полицията. Когато отидох в КАТ да си подам документите за професионален шофьор, ми казаха да изчакам малко, след което дойде патрулка и ме откараха в Областната дирекция на МВР в Сливен. Питаха ме защо съм издирван, искаха да давам обяснение, все едно съм престъпник. Казах, че очаквам те да ми дадат повече подробности. Никой не ми даде отговор. Считам, че е крайно неприемливо човек, който цял живот е живял почтено, да бъде обявен за издирване. Никога не съм получавал призовка, нито пък съм отказвал да се явя по въпросното дело", каза още Иван Димитров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама