НОВИНИ


Потърпевш от набезите на затворника: Жандармеристи не ми повярваха, че у дома

0 4309 25.06.2018
Потърпевш от набезите на затворника: Жандармеристи не ми повярваха, че у дома
Борис Иванов

48-годишният рецидивист бе задържан край град Летница в събота следобед. По данни на полицията, Иванов е влязъл в две къщи, за да търси храна и пари.


26-годишният Здравко Ванков разказва пред НТ, че затворникът е бил в къщата на дядо му.

 

"Той държеше метална тръба. Веднага осъзнах, че е затворник. Хлопнах вратата, веднага излязох навънка и го изчаках. Той стоеше и ме гледаше накъде ще ходя. Запалих колата, отидох в ъгъла и звъннах на 112, но не успях да обясня коя е улицата. В този момент те ми казват, че има избягал затворник. Аз потвърдих, че именно той се намира вкъщи. Те ми казаха, че ще ме свържат с началника на РПУ-Ловеч. Казаха ми да изчакам, обаче аз не изчаках, защото мислех, че той е вътре. През това време той избягал”, разказа Ванков.

 

Той се свързал с намиращата се в центъра на селото жандармерия, но служителите на реда не му повярвали.

 

„Появи се някакъв човек, явно началникът беше и държеше снимката на затворника в ръка. Аз потвърдих, че е той”, заяви мъжът.

 

„Наближих къщата, спрях колата и се върнах леко назад пеша и ги видях на 30 метра от мене – тогава разпознах жената”, разказа и началникът на полицейското управление в Летница, Димитър Димитров. Тя се опитала да му сигнализира с жестове и мимики, че има нередности.

 

„Усъмних се, че има нещо нередно, но не тръгнах към тях, защото предположих, че вече може да се е снабдил с нож или някакво друго оръжие”, каза той.

 

„Не посмях да тръгна към тях, за да не се създаде опасност за жената”, добави Димитров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама