АКТУАЛНО


Скандал на летище София! Върнаха на работа един от отстранените за пропуснатите френски пътници

5 8747 26.06.2018
Скандал на летище София! Върнаха на работа един от отстранените за пропуснатите френски пътници

Летище София се тресе от скандал. Върнаха на работа един от отстранените за пропуснатите френски пътници. Това е шефът на граничното полицейско управление Явор Русинов.


Възмущението е огромно, защото всички служители подозират, че той е върнат заради директните връзки на семейството му с управляващите. Снаха му е Зорница Русинова, бивш социален министър и настоящ зам.-министър в същото ведомство. Бащата на Явор също не е случаен човек. Първан Русинов е генерал-майор от ДС, дясна ръка на ген. Семерджиев по време на прехода и бивш ръководител на Софийско градско управление.

 

„Първан Христов Русинов е бил заместник-министър в министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията при първото правителство на Бойко Борисов и е отговарял за светлото бъдеще на повсеместната компютъризация на родната администрация, пише Григор Лилов в свое разследване. Колеги на Явор Русинов припомниха, че веднъж той е бил уволнен. Съдът, обаче го върнал на поста. Служителите на летището недоумяват защо само той от отстранените е възстановен, след като отговорността за гафа е еднаква за всички.

 

Припомняме ви, че през март. т. г.  при слизане пасажерите, кацнали на летище София  заварили празни и шестте гишета за граничен контрол. Докато служителите се появят 42-ма от пътниците преминали без да бъдат проверени. Вътрешният министър Валентин Радев тогава обясни, че  едни от служителите били до тоалетната, втори - излезели да пушат, трети пък отишли да се хранят. Общо 13 от тях бяха отстранени, уж докато приключи вътрешната проверка.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама