НОВИНИ


Библиотекарки горят заради нацистките сбирки

3 4874 07.10.2009
Библиотекарки горят заради  нацистките сбирки

Бившата и настоящата директорки на библиотека „Паисий Хилендарски" в Асеновград, нашумяла със скандала за провеждане на международни нацистки сбирки, са наказани с последно предупреждение за уволнение от кмета на общината Христо Грудев.



Техническият организатор в отдел "Култура" Екатерина Христева, която е била шеф на библиотеката, когато помещение от нея е предоставено за ползване на група младежи за репетиционна и сегашната й директорка - Снежана Митева, са санкционирани за това, че с действията си са позволили уронване престижа на община Асеновград.

В края на миналия месец ДАНС и Прокуратурата започнаха проверки по сигнал, че в общинско помещение се организират срещи за проповядване на неонацистки убеждения. Клубът бе затворен, а рок-музикантите, които са го ползвали 4 години, изнесоха техниката си. По информация на ексдиректорката на библиотеката Снежана Христева, помещението е било отдадено за репетиции с решение на Общински съвет на Асеновград от 2005-та година. Повод за разследването станаха и снимки, публикувано в интернет, на които гологлави мъже са вдигнали ръце за нацистки поздрав, а по стените им плакати с пречупен кръст.

Двете служителки на общината ще бъдат лишени и от премиите към заплатите в края на годината. Кметът на Асеновград ще изиска от лицата, които са ползвали през последните години помещението, да заплатят разходите за електрическа енергия.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама