НОВИНИ


Борисов: Нямаме отношение към КЕВР, не се меся

1 4254 28.06.2018
Борисов: Нямаме отношение към КЕВР, не се меся
Бойко Боисов

Не се меся в независими организации. Това коментира пред журналисти в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов по повод исканата от БСП оставка на председателя на КЕВР Иван Иванов.


Борисов припомни, че Иван Иванов беше депутат от ДСБ - партията на Иван Костов. Затова и по думите на Борисов той е избран, когато преди години се е решавало да е независим регулатора. "Той трябва да е такъв. Дали ще е Иван Иванов или "х" или от БСП, но на всеки управляващ му трябва независим регулатор", посочи Борисов, цитиран от Нюз. бг.

 

По никакъв начин към КЕВР в момента ние нямаме отношение", отсече премиерът и допълни, че комисията действително в лицето на Иван Иванов е независима организация.

"Ако не го харесват, да предлагат в парламента, да търсим решение, но когато дадат сметките КЕВР, всички трябва да ги приемаме, защото това е независим орган", каза още Бойко Борисов.

 

С думите си Борисов показа, че и той очаква повишение на цените, тъй като няма как да се вдигне на целия свят природния газ, а в България да поевтинее,  след като нямаме добив.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама