НОВИНИ


МВР не може да направи справка, за да не им гръмне сървърът

4 5152 02.07.2018
МВР не може да направи справка, за да не им гръмне сървърът

МВР не може да направи елементарна справка, заради угрозата системите на вътрешното ведомство да не гръмнат. Това става ясно от пост в социалната мрежа фейсбук на Борис Бонев, един от създателите на инициативата „Спаси София“. Ето какво написа той:


Поискахме информация от МВР по следните въпроси:


- Колко коли на ден са били регистрирани в София за последните 12 месеца?
- Колко от тези коли са регистрирани на частни и колко на юридически лица?
- Каква е средната възраст на регистрираните автомобили?

Три изключително прости въпроса, ще кажете вие. Данни, с които МВР следва да разполага по default! Да, ама не...повече от милиард лева бюджет на това министерство и отговорът е "Не можем да ви дадем тези данни, защото сървъртите ни няма да издържат ако тръгнем да ги генерираме"...Или по-конкретно: "за изготвяне на автоматизирани справки по посочените от заявителя критерии към настоящия момент няма разработено програмно осигуряване, като дори да бъде разработен и изпълнен такъв специализиран софтуеър, това би довело до допълнително натоварване на сървърите, съхраняващи съответната информация и евентуални проблеми при работата на службите по регистрация на моторни превозни средства".

 

Валентин Радев, няма да е зле и вие, и всички като вас да се отклоните...ама най-далеч от системата на МВР. Белким това позволи най-сетне в служба на хората да застанат хора, които ги е грижа...“


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама