СВЯТ


Орбан дари бодлива тел на Черна гора да се пази от мигрантите

1 4099 03.07.2018
Орбан дари бодлива тел на Черна гора да се пази от мигрантите

Унгария реши да подари на Черна гора 25 км. бодлива тел, която да бъде използване за изграждане на ограда по границата с Албания за спиране на мигрантите от Страната на орлите, насочили се към Европа, предава БГНЕС.


„Унгарският външен министър Петер Сиярто предложил помощ на Подгорица в момент, когато се заговори за нова вълна от имигранти от Турция и Гърция към Западна Европа. Според унгарските медии, полицейското ръководство вече се е съгласил да даде на Черна гора 25 км. стоманена ограда, за да защити най-уязвимата част от черногорско-албанската граница и да предотврати нелегалната имиграция“, съобщила албанската телевизия Ора Нюз.

 

Според същия източник черногорският външен министър Сърджан Дарманович казал, че правителството на Черна гора е готова да защити страната от евентуален приток на нелегални имигранти. „ Унгария подкрепя това, защото в интерес на Будапеща е Черна гора да защити своите граници. Подготвени сме да предложим цялостна помощ на Черна гора, за да защити своите граници“, казал Сиярто.

 

В Албания среднодневно полицията открива най-малко десет нелегални имигранти от страни в Близкия изток. През изминалия период от годината са открити около 3 хиляди имигранти. Но не е малък и броят на тези, които са успели да преминават транзитно през Албания и през Черна гора, за да отидат в някоя от западноевропейските страни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама