НОВИНИ


Собственици на бензиностанции блокираха ”Капитан Андреево”

0 3811 04.07.2018
Собственици на бензиностанции блокираха ”Капитан Андреево”

Представители на малките бензиностанции блокираха преди обед движението към ГКПП ”Капитан Андреево” по магистрала ”Марица”, съобщиха кореспонденти на БНР.


Те протестираха срещу законопроект, който предвижда фирмите с малки бензиностанции да блокират сериозни суми под формата на банкови гаранции, както и да имат определен капитал, за да продължат да работят. Блокадата вече е вдигната.

 

Близо 120 представители на малки бензиностанции продължават да са на мястото на блокадата. Те изразиха протеста си срещу така наречения законопроект за икономическо регулиране на дейности, свързан с нефт и нефтени продукти или известен като законопроект на Емил Димитров - Ревизиро.

 

Представителите на малките фирми протестират и днес. Те искат ведомствените бензиностанции и транспортирането на гориво до 5 хиляди лева да излязат извън обхвата на закона, да отпаднат изискванията за 3 милиона лева капитал за търговците на едро и складодържателите, обезпеченията на бензиностанциите да бъдат намалени от 20 хиляди на 5 хиляди лева и законопроектът да бъде подложен на широко обществено обсъждане или изобщо да бъде оттеглен. Малките бензиностанции обявиха, че са обречени на фалит, ако този законопроект се гласува.

 

В Народното събрание те обявиха, че са готови на различни протести. Днес обаче няма да бъде блокиран повече граничният пункт "Капитан Андреево". В момента движението се осъществява и в двете посоки на магистралата. То е натоварено за всички, които пътуват. Има струпване на много превозни средства.

 

Същевременно КНСБ разпространи позиция в подкрепа на подготвяния законопроект за горивата, който трябва да регулира търговията в сектора.

От синдиката смятат, че при неговото гласуване трябва да бъдат отчетени интересите на всички страни - на малкия и средния бизнес, на индустрията и на българските данъкоплатци. Секторът е един от тези, в които сивата икономика има най-висок дял, посочват още от КНСБ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама