НОВИНИ


Двама българи се издирват международно за изнасилване в Германия

0 4197 04.07.2018
Двама българи се издирват международно за изнасилване в Германия

Двама от осемте български тийнейджъри, заподозрени в групово изнасилване на 13-годишно момиче в Германия, са избягали в България и се издирват с помощта на Интерпол, казаха официални източници, предаде ДПА.


Изнасилването е извършено на 21 април, но от прокуратурата обясниха, че информацията не е била оповестена публично заради жертвата и психическото й състояние.

 

На въпросната дата 13-годишното момиче е било с приятелка на открит обществен басейн в парк във Фелберт. Там била и групата българи. Те започнали да закачат двете приятелки. Малко по-късно, когато ученичката си тръгнала към вкъщи, била пресрещната в гората от момчетата. Двама от тях я изнасилили, а останалите снимали случващото се с телефоните си. Момичето било изнасилвано многократно. Случайно минаваща жена се притекла на помощ на ученичката и подала сигнал в полицията.

 

Според документ на Министерството на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия шестима от тийнейджърите вече са в полицейски арест, а за двама се предполага, че са заминали за България със семействата си. Заради възрастта на жертвата делото срещу тийнейджърите ще се гледа при закрити врата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама