НАРОДЕН ГЛАС


Владо Береану за Фрог: Медийният закон на Пеевски е за запушване на усти

4 8095 05.07.2018
Владо Береану за Фрог: Медийният закон на Пеевски е за запушване на усти
Владо Береану

Трябва да се знае кои са собствениците на медиите, чии интереси те защитават. Има нужда от закон, който да изисква да се оповестява тази информация. Такъв закон съществува и сега, но никой не му обръща внимание. Това заяви пред Фрогнюз журналистът Владо Береану.


Самият Пеевски, който предлага законопроект, касаещ медиите, години наред криеше чии са неговите медии. Сега, когато не е пряк собственик, започна да пише закон. Това означава, че той  предлага закон бухалка.

 

Неговият закон задължава всички опозиционни издания да си обявят собственика и да разкрият кой ги финансира. След като те разкрият тази информация, правителството може да ги погне, ако не ги харесва. Така бяха закрити телевизиите – ТВ7 и БИТ.

 

Ясно е на всеки, че едно правителство може чрез тормоз, непрекъснати проверки да направи черен живота на всеки бизнесмен. В момента в ГЕРБ има цели структури, които с това се занимават – да тормозят бизнесмени, да изземват бизнеси. Това се видя и в опитите да вземат „Дунарит”.

 

Никъде по света не търсят собственика на интернет медиите, а у нас това ще го правят, след като бъде окончателно приет законопроектът на Пеевски. Вече няма да има къде свободно да публикуваш своето мнение по един или друг въпрос.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама