НОВИНИ


Четирима общински съветници от ДПС във Велинград подадоха оставки

1 3810 10.07.2018
Четирима общински съветници от ДПС във Велинград подадоха оставки

Четирима общински съветници от Движението за права и свободи /ДПС/ във Велинград подадоха оставки. Сред тях е и председателят на общинския съвет Бельо Мандраджиев.


В подадените заявления за прекратяване на общинските си пълномощия, съветниците не са посочили мотив. Заявленията са подадени в Общинската избирателна комисия /ОИК/ във Велинград, която трябва да се произнесе.

 

Предполага се, че оставките са подадени под натиска на Движението за права и свободи. В края на миналия месец партията остро осъди поведението на своите общински съветници, които гласуваха за изграждането на паметна плоча на ген. Атанас Семерджиев, въпреки че името му е свързано с Възродителния процес, като началник на генералния щаб на армията. Тогава ДПС заяви, че подобно поведение е недопустимо. Срещу това решение възразиха и от партия „Демократична България“ и заведоха иск за отмяна на решението в Административения съд в Пазарджик.

 

От администрацията във Велинград съобщиха, че до произнасянето на ОИК Бельо Мандраджиев остава председател на Общинския съвет. Самият той не бе открит за коментар.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама