НОВИНИ


Психиатрите се скараха на Валентин Радев

5 5712 12.07.2018
Психиатрите се скараха на Валентин Радев

Гневна реакция от страна на психиатрите заради думи на вътрешния министър Валентин Радев. Припомняме, че според Радев психичноболните трябва ”да ги озаптяваме”.


„Задържане”, „репресия”, „сила” и, най-възмутителното, „озаптяване”. Това не са бесните бикове в Памплона, които трябва да бъдат озаптени. Това са болни хора, които не са избрали съдбата си да са болни”, заяви директора на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова.

 

Според нея материалното състояние на психиатриите е показателно за отношението на държавата за тези пациенти. Затова призова колегите си от цялата страна да публикуват в социалните мрежи снимки на лечебните заведения.

 

„Направих го, за да знаят всички хора, ако се разболеят, защото никой не е застрахован, при какви условия ще се лекуват. На първо място. И на второ, за да знаят данъкоплатците как се харчат парите им”, обяснява тя.

 

Част от сградите на държавната психиатрична болница се рушат и видимо се нуждаят от ремонт. Такъв обаче не е правен от години.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама