НОВИНИ


Нинова: Порожанов закъсня с посещението си в Ямболско

3 4340 14.07.2018
Нинова: Порожанов закъсня с посещението си в Ямболско
Корнелия Нинова

„Посещението на министър Румен Порожанов в Ямболско е закъсняло”, написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си във „Фейсбук”.


Днес земеделският министър се срещна с животновъди, чийто животни са били умъртвени от ветеринари заради зараза с чума. По-рано през деня имаше и протест, като ветеринарите първоначално не бяха допуснати.

 

„Животните вече са избити, поминъкът на хората е отнет. Даваме си сметка, че когато тръгне опасна зараза, мерки трябва да се вземат, но въпросите днес са повече от отговорите”, написа още Нинова. Тя призова земеделският министър да се яви в Народното събрание, където да отговори на въпросите на депутати.

 

В публикацията си Нинова пита дали предприетите от министерството мерки са пропорционални на заразата с чума и защо при високата смъртност от болестта, умрели животни няма.

 

„Лъжа е, че хората ще бъдат компенсирани изцяло – компенсациите за убитите животни не са по пазарни цени, което прави невъзможно бързото възстановяване на стадата”, посочва още Нинова. Лидерът на левицата настоява и за пълно разследване точно откъде е тръгнала заразата по животните, като призова да се провери и оградата по границата с Турция.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама