НОВИНИ


Фрогоко: Президентът не чу хората с увреждания да спре закона на управляващите

11 5235 23.07.2018
Фрогоко: Президентът не чу хората с увреждания да спре закона на управляващите

Хора в неравностойно положение поискаха от президента Румен Радев да наложи вето върху измененията и допълненията на Закона за интеграция на хората с увреждания. Той обаче не изпълни молбата им и законът вече е публикуван в Държавен вестник.


„Нямаме официален отговор от президента. Научих, че нашите искания не са уважени от държавния глава след публикуването на Закона в Държавен вестник”, обясни пред Фрогнюз Райна Михайлова, която е потърсила съдействие от Румен Радев да бъде спрян законът на управляващите.

 

Вместо Законът за интеграция на хората с увреждания да е съобразен с нуждите на тези граждани, той отразява стремежите на управниците да икономисват средства, макар и за сметка на здравето на хората.

 

Протестите срещу действията на нашите политици в тази насока продължават. На 30 юли майките с деца с увреждания готвят „брутален” протест, както те го определят. Те дават срок до 1 октомври да бъде коригирано българското законодателство в съответствие с европейското по отношение на хората с увреждания и техните деца да получат същите грижи и внимание като връстници им в Германия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама