БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


”Росатом” сигурни, че кабинетът ще вземе мъдро решение за АЕЦ “Белене“

3 5994 25.07.2018
”Росатом” сигурни, че кабинетът ще вземе мъдро решение за АЕЦ “Белене“
БГНЕС

„Росатом“ изразява задоволство по отношение на това, че българското правителство търси решения за реализацията на проекта АЕЦ ”Белене”. Сигурен съм, че правителството ще вземе мъдро и правилно решение“. Това заяви първият заместник генерален директор „Росатом“ Кирил Комаров. Той обаче не отговори категорично дали руската корпорация ще се включи като стратегически инвеститор.


Комаров заяви, че руската компания е в непрекъснат диалог с българските им колеги по проекта за втората атомна. Неведнъж са заявявали, че са готови да обсъждат всяко едно решение на българското правителство.

 

„Препоръките, които сме давали на Министерството на енергетиката е да бъдат разгледани всички възможни варианти за този проект. Същевременно също сме казвали, че никъде по света такива проекти не се осъществяват без държавата. Друг е въпросът обаче какво ще е това участие“, отбеляза Кирил Комаров.

 

Твърдата позиция на правителството е, че втора атомна централа ще се строи от стратегически инвеститор, на пазарен принцип и без държавни гаранции.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама