ЪNDERGROUND


Вижте кои са главорезите от престъпната група на Митьо Очите, предадоха боса си

5 14041 09.08.2018
Вижте кои са главорезите от престъпната група на Митьо Очите, предадоха боса си
Част от престъпната група на Очите

Апелативният специализиран съд започна заседанието по мярката за неотклонение на петимата от престъпната група на Митьо Очите, за която разследващи твърдят, че е рекетирала Южното Черноморие в продължение на години. На заседанието присъстват само четирима - Радослав Николов, по прякор Рачо, Венцислав Христов-Лавацата, Иван Пишиев и Иван Найденов.


Йордан Въчев-Ларша е подал лична молба, че не желае да участва в производството пред Апелативния съд, вместо него на заседанието за гледане на мерките им се явява адвокатът му Димитър Марковски, съобща още Флагман.бг

 

На 8 август в съда са постъпили нови материали и класифицирани материали, стана ясно в хода на заседанието.

 

Прокурорът от Апелативната специализирана прокуратура изнесе пледоария, в която посочи обвиненията срещу петимата от бургаския ъндърграунд. Съдът е установил, че са налице всички обстоятелства за най-тежката мярка за петимата задържани, за това сочат и всички доказателства.

 

Към групата са предявяват общи обвинение, а към някои от членовете и конкретни вторични престъпления – като рекет и изнудване.

 

Прокурорът обясни, че са се явили и разпитани анонимни и явни свидетели, извършени са експертизи, които структурата на престъпната група на Митьо Очите.

Свидетелите посочват, че Димитър Желязков – Очите е тарторът на групата, а Радослав Николов неговата дясна ръка. Вторият в йерархията е Венцислав Христов.

От разказите на свидетелите ставало ясно, че Николов и другият от бандата Иван Пишиев налагат монопол върху погребалния бизнес в Бургас, като придобиват погребални агенции и назначават техни хора да ги управляват.

 

С дилърите на наркотици се занимавал Венцислав – те се отчитали на него, той на Радослав, а Радослав на Очите. Палежите също преминавали през Радослав Николов, сочели разказите на свидетелите.

Иван Найденов получава обвинения за палеж.

 

Един от свидетелите по делото - жена, която има фирма в сферата на погребалния бизнес, разказва как е била заплашена, че ще бъде унищожена лично от Иван Въчев.

Според прокурора за всеки от петимата е опасен за обществото, налице е опасност от извършване на друго престъпление. Прокурорът изтъкна, че едни от групата са били осъждани, други реабилитирани.

 

В момента адвокатът на Иван Пишиев - Емил Милиев, изтъква мотивите си пред съда, че обвиняемият, който защитава няма доказателства да е опасен, свидетелските разкази срещу него не са доказани, има установен адрес и няма опасност да се укрие. Поради което иска различна мярка от задържане под стража.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама