НОВИНИ


Ердоган призова турците да обърнат ”златото и доларите под дюшеците в лири”

5 4382 10.08.2018
Ердоган призова турците да обърнат ”златото и доларите под дюшеците в лири”
Реджеп Ердога

Турският президент Реджеп Ердоган реагира на кризата, която преживява националната валута през последната седмица. Ердоган призова турците да обърнат ”златото и доларите под дюшеците в лири, защото това е най-добрият начин да отвърнем”.


"Няма да изгубим тази икономическа война. Ще работим много и ще опитаме да направим страната си още по-модерна във всичките ѝ 81 провинции, ако е рекъл Господ. Само да знаете, че днес сме по-добре от вчера и утре ще сме по-добре от днес. Не се притеснявайте", коментира турският държавен глава.

 

"Подготвили сме се за всички негативни варианти, за обменния курс, лихвите, заплахите и онези, които сега доволно потриват ръце, нищо няма да постигнат", добави Ердоган.

 

Ердоган определи валутната криза като "национална битка" срещу икономическите врагове на страната.

 

"Доларът не може да препречи нашия път. Не се притеснявайте. Но ви казвам още веднъж - ако някой е скрил под възглавницата долари или злато, обменете ги в лири в нашите банки. Това е национална, вътрешна битка. Това ще е отговорът на моя народ на онези, които разпалиха икономическа война срещу нас", каза още президентът, цитиран от Ройтерс.

 

В "Туитър" профила на турското президентство бе разпространен цитат, според който "сме изправени пред изкуствено създадени вълни на финансова нестабилност, независимо, че няма проблем с турските макроикономически показатели, производствената ни сила, нивото на заетост или банковата система".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама