ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 6 август

1 3800 05.08.2007
Предстоящо на 6 август

Софийският кмет открива преименуван площад; провеждат конкурс за избор на директор на “Пирогов”; бърз тест за ХИВ могат да си направят почиващите в Приморско; в Царево правят фестивал на меда; в Поморие празнуват седмицата на морето.


Кметът на София Бойко Борисов ще открие преименувания площад „Слатина” в 11.30 часа. Официалното откриване ще се състои на кръстовището на улиците „Гео Милев” и „Слатинска”. На откриването ще присъства и кметът на район „Слатина” Агоп Овагимян.

Ще се проведе конкурс за избор на директор на “Пирогов”. Документите на кандидатите се подават в здравното ведомство. Конкурсът ще се състои от две части - писмена и устна. Кандидатите трябва да получат оценка не по-малка от 4.50 на писмената част на конкурса, за да бъдат допуснати до устната.

Премиерът Сергей Станишев ще провери хода на строителните работи, свързани с модернизацията на ж.п. линията Пловдив-Свиленград. Заедно с министъра на транспорта Петър Мутафчиев двамата ще проверят хода на строителните работи, свързани с модернизацията на ж.п. линията и оптимизиране на трасето за скорост до 160 км/ч. В 11.00 часа на гара Садово фирмата-изпълнител на проекта „Терна” ще представи пред премиера работната си програма и графиците за изграждане на ж.п. линията. След това Сергей Станишев ще се запознае с хода на строителните работи между гара Садово и гара Поповица. От 11.20 до 11.40 часа начало на демонтирането на коловоз 1 в гара Садово със специализирана техника. От 14.00 до 16.30 часа в Пловдив ще се проведе семинар за представяне на транспортните проекти в региона.

Ансамбъл “Ричоти” пристига на четиридневно турне в българските градове София, Благоевград, Банско, Дупница, Враца и Видин. Турнето е част от културната програма на посолството на Кралство Нидерландия в София „България – Нидерландия: Културни празници 2007”, стартирала през януари т.г. по повод членството на България в ЕС.   От 6 август възможност да си направят бърз тест за ХИВ ще имат и почиващите в Приморско. Два дни там ще бъде мобилния кабинет от националната кампания „Изследвай се за ХИВ/СПИН – анонимно и безплатно”.    В Царево ще бъде открит четвъртия фестивал на мановия мед. Организатори на фестивала са община Царево и кооперация "Странджа мановмед" с партньорството на Българска фондация "Биоразнообразие" и "Сдружение за биологично пчеларство". В първия ден ще се проведе техническа конференция за участниците, откриване на пчеларския семинар и награждаване на призьори. Фестивалът на мановия мед и базарът ще продължат до 12 август.   С парад на лодки и посрещане на Нептун на морския бряг започва националната седмица на морето в Поморие.  Понеделникът е посветен на децата. Те ще правят замъци на пясъка, а по-късно ще рисуват и на асфалт. Талантите от Поморие ще се изявяват вечерта на сцената на централния площад. frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама