АКТУАЛНО


Зорница Даскалова призна: Имаше натиск за прикриване на виновните за Търговския регистър

17 17526 19.08.2018
Зорница Даскалова призна: Имаше натиск за прикриване на виновните за Търговския регистър
Бившият изпълнителен директор на Агенция по вписванията Зорница Даскалов БГНЕС

Бившият вече изпълнителен директор на Агенция по вписванията Зорница Даскалова обяви, че с политически натиск е бил направен опит за отклоняване вниманието ”от преките изпълнители и отговорните лица” за срива на Търговския регистър.


Това мнение излага Даскалова в своята оставка, която депозира в петък пред министъра на правосъдието, а Цецка Цачева я прие незабавно.

 

Даскалова заявява още, че разглежда оттеглянето си като дълг, вследствие на безпрецедентния срив на 9 август на Търговския регистър, администриран от Агенция по вписванията.

 

"Опитът да се отклони вниманието от преките изпълнители и отговорните лица, съгласно подписаните договори, ясно говори за политически натиск от определени групи хора и контролираните от тях субекти", пише Даскалова до Цачева, без да назова конкретни имена на политици или партии.

 

В оставката си Зорница Даскалова посочва още, че "в Агенция по вписванията се намира цялата документация, доказваща взетите управленски решения от всеки ръководител (новоназначаван почти всяка година), както и документираното състояние на системите". "Искрено се надявам да бъде оповестено какво е реалното състояние на тези изключително важни за държавата системи, предвид на наблюдаваните и цитирани по-горе процеси", завършва тя.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама