НОВИНИ


Борисов вика Горанов и КФН, ще помага на ужилените от ”Олимпик”

10 5006 19.08.2018
Борисов вика Горанов и КФН, ще помага на ужилените от ”Олимпик”
Горанов ще получи инструкции от Борисов БГНЕС

Ще положим всички усилия да помогнем, доколкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, явно стреснат от поредния скандал с държавни чиновници.


Още утре премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

 

От два дни застрахователна компания "Олимпик" е с отнет лиценз от кипърските власти поради неплатежоспособност и трябва да възстанови 9,3 млн. лв на клиентите си в България.

 

„Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделяме от данъците си за тази сфера“, добави още Бойко Борисов.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама