НОВИНИ


Симеон Славчев: Държавата е на автопилот, не се знае кой и как управлява

6 4576 20.08.2018
Симеон Славчев: Държавата е на автопилот, не се знае кой и как управлява
БГНЕС

Държавата е на автопилот, т.е. не се знае кой и как управлява. Това подчерта в интервю за БНР Симеон Славчев от ”Мрежа за инициативи и решения”.


"Проблемите започнаха да се натрупват с голяма сила в държавата и виждаме, че правителството е в постоянна криза. То постоянно запушва някакви дупки, но основните проблеми стоят нерешени. От тази гледна точка ние, като гражданска организация, която неслучайно се е кръстила "Мрежа за инициативи и решения", предлагаме конкретни решения на проблемите и заявихме своето желание да се включим с нашата експертиза, с цялостната ни мрежа за решаването на проблема с Търговския регистър, който никак не е маловажен.

 

Министър Цачева ни увери, че тази седмица ще бъде свикана тази работна група, дори пое ангажимент пред нас, че ще състави цялостен план за действие за справянето с кризата с Търговския регистър. Ние също заявихме своето желание, насреща сме.

Активизирахме абсолютно целия ни експертен потенциал, но силно сме притеснени, че не се знае кой ще даде гаранция, че данните в Търговския регистър няма да бъдат манипулирани. Кой дава тази гаранция и по какъв начин се гарантира това пред обществото? Правителството дължи тези отговори".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама