НОВИНИ


Тръмп: Никакви отстъпки за Турция

3 4633 21.08.2018
Тръмп: Никакви отстъпки за Турция
Доналд Тръмп БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че няма да прави никакви отстъпки на Турция, за да издейства освобождаване на задържания от нея американски пастор Андрю Брансън.


В интервю за "Ройтерс" Тръмп подчерта, че не го интересува дали наложените от него наказателни мита ще окажат негативни ефекти върху европейската икономика.

Държавният глава посочи, че имал сделка с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, когато убедил Израел да освободи задържан турски гражданин и мислел, че след това Ердоган ще освободи пастора Андрю Брънсън.

 

"Мисля, че това, което прави Турция, е много тъжно. Мисля, че правят ужасна грешка. Няма да има отстъпки", зарече се Доналд Тръмп.

 

"Харесвам Турция. Много харесвам турския народ. Досега имах много добри отношения с президента, както знаете. Разбирахме се чудесно. Имах много добри отношения. Но това не може да е еднопосочна улица. Няма повече да е еднопосочна улица за САЩ", допълни Тръмп.

 

По думите му за него няма значение дали санкциите срещу Турция ще се отразят негативно и на други икономики.

 

"Изобщо не ме интересува. Точно това трябва да се направи", категоричен бе американският президент.

 

В обширното си интервю Тръмп се спря и на санкциите срещу Русия. Той заяви, че ще "помисли" дали да ги отмени, въпреки че темата не е обсъждана на срещата му с Владимир Путин.

 

"Ще помисля за това ако те направят нещо, което ще е добро за нас. Но ако не направят, няма да помисля по въпроса", обясни президентът на САЩ.

 

Доналд Тръмп подчерта, че е много вероятно да се срещне отново със севернокорейския лидер Ким Чен Ун и защити усилията си да убеди Пхенян да се откаже от ядрените оръжия.

 

Той изрази увереност, че Северна Корея е предприела конкретни стъпки към отказ от ядрените оръжия въпреки растящите съмнения за готовността на Ким да премахне ядрения си арсенал.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама