НОВИНИ


Петър Мутафчиев имал чиста съвест, не се притеснявал

0 5089 16.10.2009
Петър Мутафчиев имал чиста съвест, не се притеснявал

Когато станал министър на транспорта, БДЖ имало 300 млн. лв. задължения, сега те били 150 млн лв.



Човек не се притеснява, когато съвестта му е чиста, оповести по БНТ ексминистърът на транспорта Петър Мутафчиев. Той беше категоричен, че понастоящем  се спекулира по отношение на корупционните практики и отрече да е продавал нови вагони. Един нов вагон струвал около 2 - 2,5 млн евро, докато старият - 500 хил. евро.

Мутафчиев сам подал сигнал за съмнителна сделка до прокуратурата. Закупуването на вагони не ставало с пари от държавната субсидия, а със специален европейски кредит, но сега управляващите се оправдавали с предишните, за да прикрият безсилието си, отчете бившият министър от кабинета Станишев.

Когато Мутафчиев станал министър на транспорта, БДЖ имало 300 млн. лв. задължения, сега те били 150 млн лв., а проблемите в БДЖ не били в пътническите, а в товарните превози. Около 20 % спаднали товарите на БДЖ след кризата в „Кремиковци" и това намалило приходите. Резервите, които сега трябва да се търсят, били в транзитните товари, в неоперативните имоти и оптимизация на щатния ресурс, препоръча бившият министър.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама