НОВИНИ


И ”Овча купел” ще протестира срещу презастрояването

0 4173 24.08.2018
И ”Овча купел” ще протестира срещу презастрояването
Квартал ”Овча купел” БГНЕС

Столичани от квартал ”Овча купел” излизат на протест на 27 август срещу презастрояването на района.


"И ние както много софиянци осъмнахме с огради и изкоп пред прозорците и балконите ни! Против сме неправомерното и прекомерно застрояване между блоковете ни на терените отредени за детски градини, училища, улици, паркинги, водни и зелени площи", се казва в съобщението на Инициативния комитет до медиите.

 

Недоволните настояват за незабавно спиране на строителството и изпълнение на поети от общината ангажименти за изграждането на детски градини и площадки, улици и паркинги в района.

 

Интересът на инвеститорите към столичния квартал "Овча купел" идва с прокарването на третата линия на метрото, която се строи в момента и трябва да е готова през есента на следващата година. Точно така както стана с изграждането на първата линия на метрото към квартал "Младост". Това отключи масови протести на живеещите и предсрочни местни избори в района.

 

От началото на годината досега в "Овча купел" са издадени около 20 разрешителни за строеж на жилищни сгради срещу само една детска площадка.

 

Цените на жилищата в района са скочили драстично, показват специализирани сайтове за имоти. Брокери коментираха пред Mediapool, че ако до преди две години цените на квадратен метър са били около 500 – 600 евро/кв.м, то сега жилища на зелено се предлагат на цени от 900 евро/кв.м.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама