АРТ ДЖУНГЛА


Галаспектакъл в памет на великия Павароти

0 6562 16.10.2009
Галаспектакъл в памет на великия Павароти

Галаконцерт в памет на прочутия тенор Лучано Павароти - “Viva l`opera” ще събере тази вечер в зала 1 на НДК звезди от операта, попмузиката, джаза и театъра. Това съобщават организаторите от фондация “Национална опера и балет”.



Сред участниците в знаменателното събитие са именитите български артисти Калуди Калудов, Деян Вачков, Орлин Горанов, Диана Василева, Дани Милев, Мариана Попова, Хилда Казасян, Йълдъз Ибрахимова, Руслан Мъйнов и Мая Новоселска. Специален гост е световноизвестната италианска оперна певица Александра Реца.

Инициатор на спектакъла е оперната прима доц. Христина Ангелакова - председател на фондация “Национална опера и балет”. Нейни партньори са видният цигулар и диригент Мартин Пантелеев и режисьорът Христо Симеонов.

"Концертът в памет на Павароти на 7 октомври 2008 г. събра на сцената едни от най-големите български оперни и поп изпълнителил Той предизвика бурните аплаузи на публиката от различни поколения. Възторжените отзиви в пресата и положителната оценка на претенциозната музикална критика ни окуражи да го превърнем в традиция", отбелязва Христина Ангелакова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама