НОВИНИ


Бащата на президента ударил инвалид на пътя. МВР си траe, проверявали

20 5244 25.08.2018
Бащата на президента ударил инвалид на пътя. МВР си траe, проверявали

Бащата на президента Румен Радев вероятно е блъснал човек в Харманли, твърдят няколко медии. МВР мълчи за инцидента. След като новината излезе на бял свят от ведомството заявиха, че извършват проверка.


Според информациите Георги Радев ударил с мерцедеса си шофьор на триколка на кръгово кръстовище в града. Въпреки това дори не си и направил труда да му окаже помощ.

 

Георги Радев е бил в колата със съпругата си, но въобще не излиза от нея, съобщили очевидци. До момента липсва официална информация и няма потвърждение на случилото се. Според първоизточниците на информацията местен лидер на БСП е лобирал пред полицаите от РУ-МВР в Харманли да не санкционират бащата на президента, а случаят е покрит тотално.

 

От кадрите се вижда, че човек с инвалидна триколка е попаднал в кръгово кръстовище. Според свидетели, Георги Радев вализа с мерцедеса си в кръстовището и го бута, при положение, че бащата на президента не е с предимство. Провинилият се шофьор изобщо не слиза от колата.

 

След като човекът с триколката звъни по телефона, пристига полицейски екип. Докато органите на реда оглеждат мястото и установяват случилото се, Георги Радев не слиза от автомобила си. Малко по-късно на местопроизшествието пристига линейка, която отнася пострадалия с носилка.

 

В района на кръговото кръстовище пристигат мъже, които стоят до колата и говорят по телефова. Същото правят и полицаите, като никой не пише нищо. В един момент органите на реда свалят бащата на президента от колата, отиват встрани под едно дърво и си говорят.

 

На осмата минута патрулката си заминава, а на място остават двама полицаи. 15-20 минути по-късно на мястото пристига Михаил Лисков (бивш кмет на Харманли и бивш областен лидер на БСП-Хасково), който започва разговор под дървото с полицаите и бащата на Румен Радев. Отиват на мястото на катастрофата, Лисков взема триколката на катастрофиралия човек и качват Георги Радев в колата.

 

 

Междувременно видеото от камера за наблюдение на кръговото кръстовище в Харманли, където на 17 август бащата на президента Румен Радев е блъснал човек в инвалидна триколка вече е изтрито от платформата за видеосподеляне YouTube.

Преди кадрите да бъдат публикувани от Топновини, видеото имаше едва три преглеждания. Лавинообразното нарастване на гледанията и придобиването на публичност на случая обаче доведен до изтриване на скандалните кадри. Въпреки това скрийншотове от клипа са налични.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама