НОВИНИ


Борисов призна, че е разпоредил на кмета на Царево да задържи строителството на „Силистар“

4 4598 25.08.2018
Борисов призна, че е разпоредил на кмета на Царево да задържи строителството на „Силистар“
Бойко Борисов

При посещение в Кърджали, премиерът Бойко Борисов коментира, че е разпоредил на кмета на Царево да задържи изпълнението на решението на Общинския съвет за Силистар, в качеството си на лидер на партия ГЕРБ, а не на министър-председател.


Премиерът Борисов се аргументира с това, че изпълнението на това решение трябва да стане, когато бъде изяснено какви са точно претенциите на еколозите. Все още той не е разговарял в качеството си на премиер с областния управител на Бургас, който вече има правомощията да спре изпълнението на решението на Общинския съвет, но обществеността трябва да бъде успокоена, беше категоричен премиерът Бойко Борисов.

 

Той коментира и информацията, че Турция е готова да строи атомна централа близо до нашата граница на Южното Черноморие: "Нямам такава информация", каза той, цитиран от БНР.  В същото време Борисов обясни, че има интерес от турска страна да се изкупува ток от АЕЦ "Белене“, ако атомната централа бъде построена.

 

Премиерът коментира и състоянието на военновъздушните сили. Той отговори на критиките на президента Румен Радев и каза, че не вижда защо президентът непрекъснато атакува правителството:

 

"Дълги години той беше главнокомандващ на военновъздушните сили, нека той да поеме отговорност за това време, когато той беше техен командващ", каза премиерът Бойко Борисов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама