НОВИНИ


Цацаров: Ще работим в три насоки: шофьор, превозвач и фирмата-строител на пътя

20 4237 26.08.2018
Цацаров: Ще работим в три насоки: шофьор, превозвач и фирмата-строител на пътя
Сотир Цацаров

Националната следствена служба поема разследването на катастрофата край Своге. Това обяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му ще се рабати в три насоки.


Първата е спрямо водача, който по време на инцидента е карал с 53 км.ч. при ограничение от 40 км. ч.  Втората насока е по отношение на фирмата-превозвач. Автобусът е трябвало да мине на повторна техническа проверка на 5 август т. г. Това, обаче не се е случило. Освен това водачът е трябвало да предупреди Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" , че ще извърши „Случаен превоз“ на пътници   Обвинител №1 уточни, че до края на деня ще се прецени дали шофьорът ще бъде подведен под наказателна отговорност.

 

Цацаров допълни, че ще се разследва и работата на фирмата, ремонтирала пътя, както и лицата, които са приели, че настилката е с отлично качество и са паспортизирали участъка.  Той каза, че в края на миналата година шефът на местното районно управление е изпратил три писма до отговорните институции, за да ги предупреди за опасния участък. За това ще се търси и кой и защо не си и свършил работата и не е взел мерки. Цацаров обясни още, че ограничението за движение от 40 км.ч. е сложено заради сигналите на полицията, както и за това, че фирмата не поправила пътя. Той не пожела да назове името на стоителната фирма. Оправда се с това, че я имало навсякъде.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама