НОВИНИ


Сергей Станишев се опитва да избяга от отговорност

11 4744 16.10.2009
Сергей Станишев се опитва да избяга от отговорност
Бойко Борисов работи за добра финансова дисциплина Вяра Йовева

На БСП им предстои конгрес и Сергей Станишев се опитва да спаси кожата от своите съпартийци и се опитва да се оправдае, каза пред журналисти министър-председателя Бойко Борисов по време на днешния парламентарен контрол.



"Няма да влизам в тона му, защото за всички е ясно, че докато нямаше икономическа криза, тя вече е настъпила. Те просто не са си платили нито един от масрафите, които са започнали - корветите са на последно място. Не са си платили фрегатите, вертолетите, не са си платили правителствените самолети. Да не говорим, че януари-февруари са източили държавните дотации в размери, че сега просто да няма пари за заплати", убеден е Борисов.
 Дефицитът от 3 % дефицит бе коментиран от Бойко Борисов, че 1997-ма година, когато Жан Виденов  е сринал борда на практика и е имало девалвация на лева е първопрчианата на България да се гледа с такова лошо око и да се следи много стриктно финансовата дисциплина.

 "Докладът от октомври месец е заради това, че ние действително в момента имаме много добра финансова дисциплина и затова ни хвалят. Ние, ако искаме да отиваме на балансиран бюджет е именно да докажем на европейските институции, че умеем да съхраняваме и парите на данъкоплатеца и съответно да не фалираме държавата. Аз съм убеден, че ако това го постигнем и именно това е целта ни в следващите месеци, ние ще постигнем потвърждението в реални възможности да захраним бюджета с допълнителни средства”, заяви Борисов.

Според министър-председателя ни захранването на бюджета ще стане със санкция на Европейския съюз. Борисов посочи, че българското правителство и сегашното и предишното са довели до там, че да не ни вярват. „Аз искам да направя, така че на България да се вярва в следващите години”, заяви Бойко Борисов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама